Vi hjälper dig med miljövänliga reklampennor med tryck. 

Varför ska du välja miljövänliga pennor och block?

Anledningarna är många. Främst för att vi har en planet som under lång tid har misskötts genom massproduktion och avsaknad av tanke för hur framtiden kommer se ut. Med facit i hand vet vi vilken påverkan plaster och kemikalier har sedan den industriella revolutionen format den värld vi har idag, och med den kunskapen vi har samlat på oss kan vi också göra skillnad framåt. Valen vi gör är små men verkansfulla. Du kan se i produktbeskrivningen var våra pennor har ursprung, och du har möjligheten att välja lokalt producerat. Det betyder att inget skeppas över halva jordklotet. Vad kostar plaster i havet, långa transportsträckor, giftiga tryckfärger eller nyproducerad termoplast om 100 år?

Det är ingen hemlighet att produkter gjorda utav trä, bambu eller kork är direkt läkande för vår jord. Under trädens produktion, växtfasen, tar den hand om koldioxid och efter produktens livslängd multnar den ner och blir ny jord. Det är ett väldigt enkelt sätt för oss att reparera det vi gjorde igår, statuera ett exempel för våra kunder och anställda, samt ta ansvaret som ligger på våra samveten.

Plaster som redan är tillverkade bör vi använda, inte slänga. Processen för återvinning som har investerats i är idag mycket effektiv. De vanligaste plastsorterna, ABS och PET, återvinns och används i tillverkningen av våra pennor. Återvinning är efter återanvändning den bästa formen av miljövänliga produkter, långt bättre än nytillverkning av organiska material.

Miljöpennan är genuint stolta över att kunna använda den här forskningen och kunskapen och erbjuda våra kunder reklamprodukter med tryck som är både miljövänliga och kostnadseffektiva. Vi har en produktionskedja där allt är genomtänkt. Vi säljer exempelvis många produkter med lång livslängd, de flesta av våra pennor har en genomsnittlig skrivsträcka på 2 km, till skillnad från billigare produkter som bara fyller pennan med bläck som har en skrivsträcka på runt 500 meter. Det betyder dessutom att dina reklampennor kommer ha en längre livslängd och därmed är exponeringen högre. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen