Vi hjälper dig med miljövänliga reklampennor med tryck. 

Vanliga frågor om beställning av pennor och block med tryck

 

Hur beställer vi?

Du kan beställa våra pennor eller block med tryck på två sätt. Antingen genom att följa varje steg här i vår webbutik, eller genom att skicka ett mail till oss, offert@tuppreklam.se. Du får fritt välja vilket alternativ som passar dig bäst.

 

Vi vill jämföra priser med andra, är det något vi ska tänka på?

Det som är viktigt när du jämför priser hos olika företag och på olika produkter är att du tänker på att våra priser är inklusive allt, även startkostnader. Hos många är det en kostnad som tillkommer och kan kallas för startkostnad, klichékostnad, schablon, tryckplåtar eller liknande.

 

Är ordern bindande?

Nej, ordern är bindande först när du fått ett korrektur som du har godkänt. Efter godkänt korrektur går det oftast inte att makulera beställningen.

 

Vilken leveranstid har ni?

På varje produkt finns leveranstiden för just den produkten angiven. Det här är normala leveranstider och den räknas efter att korrekturet är godkänt.

Har du en deadline är det viktigt att du berättar om den. Behöver leveransen snabbare, kontakta oss gärna så undersöker vi vad som är möjligt, offert@tuppreklam.se.

 

Vad är skillnaden mellan de olika tryckvarianterna?

I priserna på våra pennor och block ingår tryck. Vi jobbar i huvudsak med tre olika metoder. 

  • Traditionellt tryck baseras på rena platta färger (utan toningar). Här sätts priset utifrån varje tryckfärg.
  • Digitaltryck/Fullfärgstryck. Här går det att trycka även toningar. Trycket har ett fast pris oavsett hur många färger du har i loggan. Ett fullfärgstryck är oftast det bästa alternativet för dig som har flera färger i loggan medan ett traditionellt tryck oftast är billigare om du bara har en eller två färger i loggan. 
  • Lasergravyr. Här ristar/bränner vi in din logga vilket gör att loggan inte får någon speciell färg utan färgen blir pennans grundfärg eller ofärgad om man lasergraverar på trä.

 

Vilket tryckunderlag behöver ni?

Drömfilen är en vektoriserad eps-fil. Men har ni inte en sådan brukar vi kunna ordna det ändå. Tänk på att ett tryck aldrig blir bättre än tryckunderlaget. Tillsammans med tryckunderlaget skulle vi behöva en PMS-färgkod som loggan ska tryckas i. Har ni ingen PMS-kod så försöker vi hjälpa till så att trycket ändå får den färgnyans som du vill ha.

 

Får vi se en digital skiss?

Absolut! Ett korrektur/digital skiss ingår alltid kostnadsfritt så du ser hur trycket kommer att se ut. Det är först efter att korrekturet är godkänt som beställningen är bindande.

 

Stämmer produkternas färger?

Alla skärmar visar färgnyanser lite olika, så är färgnyansen viktig rekommenderar vi att ni beställer ett prov, offert@tuppreklam.se.

 

Går det att få prover på era produkter?

Javisst, vi skickar gärna prover på de pennor du vill klämma och känna på innan beställning. Kontakta oss via e-post så ordnar vi det, offert@tuppreklam.se.

 

Tillkommer det några kostnader?

Nej. I våra priser har vi valt att även integrera startkostnaderna för att du alltid ska kunna se exakt pris på produkterna. Det enda som tillkommer är frakt samt moms (25%). 

 

Vilken penna med tryck är absolut bäst i miljöhänseende? 

Det finns tre viktiga saker att tänka på när du letar efter en miljövänlig penna med tryck.

Var pennan är tillverkad någonstans? En penna tillverkad i Polen eller resten av EU är alltid bättre för klimatet än en penna tillverkad i Kina som har behövt färdas jorden runt innan den når dig. Inga av våra Kinatillverkade pennor tillverkas direkt i Kina efter din beställning eftersom vi tycker att det är skadligt för klimatet att skicka enstaka pennor jorden runt. De Kinatillverkade pennorna beställs i många hundra tusen på en och samma gång och skickas med båt till olika importörer i Europa där vi sedan gör ditt tryck. Det betyder att även om du beställer en Kinatillverkad penna så skickas den enbart ifrån Europa vid just din beställning.

Vilket material pennan är tillverkad av. Återvunnet material är oftast alltid bäst ur miljöhänsyn eftersom man använder material som redan finns samtidigt som man minskar sopbergen då man använder materialet istället.

Hur långt bläcket räcker. En penna som har bläck på kanske 2500-3000 meter är alltid bättre än en penna som kanske har bläck som bara räcker 500-600 meter. Det är också bättre för ditt tryck om pennan räcker längre och därmed kommer att användas längre.

 

Hur levererar ni?

Vi använder paket som levereras direkt till företaget, exempelvis DHL, UPS, Fedex, PostNord, Schenker etc. Det är därför jätteviktigt att du berättar om det är en privatadress eller om företaget inte är bemannat dagtid. 

 

Hur betalar vi?

Hos oss jobbar vi med fakturor eller förskottsbetalning. 

 

Har ni andra profilprodukter med tryck?

Javisst, besök gärna vår huvudsida, https://www.tuppreklam.se/reklamprodukter/, så hittar du många andra reklamprodukter eller direkt till https://www.tuppreklam.se/reklamprodukter/miljovanligt/ om du vill se våra miljövänliga profilprodukter. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen