Vi hjälper dig med miljövänliga reklampennor med tryck. 

Vad innebär materialen?

rABS - Återvunnet överflöd

Plast finns överallt omkring oss; I diskmaskinen, musen du håller i, din bil, barnens lego och till och med dörrar är bara några få exempel. ABS är ett av de absolut hälsosäkraste och vanligaste materialen och ett bra ämne att återtillverka av. Det är dessutom ett material som kommer bli dyrare i framtiden genom att oljepriset ständigt ökar, varvid återvinning har blivit en självklarhet. Idag kan vi återvinna upp till 99% av den ABS som samlas in.

rABS är återvunnen ABS som har smälts ner under kontrollerade former, gjuten i block och hackad i små pellets som sedan används i produktionen av våra pennor. Produkterna innehåller till allra störst del återvunnen ABS och PP. Vi är stolta att kunna erbjuda ett av de bästa formerna av miljövänliga material - den som är återvunnen.

rPET - Framtidens material

PET är ett termoplastiskt material som du säkert redan känner igen från flaskförpackningar. Det är också det vi producerar elektriska komponenter, kläder (polyester) och segel för båtar samt mycket annat, vilket gör det till ett mycket förekommande material. Insamling och återvinning av PET är därför mycket viktig för vår miljö och framtid. PET återvinns till 52% i Europa och är därmed den kontinent som återvinner mest, främst genom organisationer anordnande av EU. Vi erbjuder ett brett sortiment av pennor med tryck gjorda av en majoritet rPET, den återvunna formen. Tack vare vår lokala produktion och effektiva maskiner gör din reklam stor skillnad. Låt kunderna veta att pennan är återvunnen och höj förtroendet för ditt hållbara arbete.

Bambu - Snyggt, modernt och billigt

Bambu är ett av världens snabbast växande plantor. Det tillhör gräsfamiljen och har använts i över 7000 år i olika sammanhang. I modern tid används bambu i matlagning, kläder, konstruktion, dekoration, musikinstrument mm. Tack vare fibrernas korsmönster är bambu ett starkt och pålitligt material, och dess snabba växt gör det till ett massproduktionsvänligt alternativ. Bambun är naturligt antibakteriellt och kräver därför inga stora mängder bekämpningsmedel under tillväxten. Bambun vi använder är odlade i produktionellt syfte och är av större bladtyp och högre växande än de bambuplantor som exempelvis pandor äter av. Miljöpennan har profilpennor med tryck i modern design som gör att dina pennor sticker ut i mängden. Ta chansen att visa upp och dela ut dina pennor när du kan och samtidigt effektivisera din exponering. En penna i bambu kommer garanterat bli något man vill känna och titta lite extra på.

Trä - En av våra egna favoriter

Pennor i trä, hållbart odlat och tryckta i Europa - kan det bli mer naturligt? Våra träpennor med tryck är framförallt gjorda i ek, bok och björk, men även vissa andra träslag förekommer. Ett stiligt intryck och miljövänligt alternativ till plast, välj det träslag du tycker är snyggast. Vi lägger stor vikt vid att trät odlas i hållbara ursprung, ingenting kommer ifrån Amazonas eller andra utrotningshotade områden. Hitta det som passar dig bäst; blyertspennor, färgpennor eller kanske snickarpennor för byggföretaget.

Bioplast - Gör pennan till ett samtalsämne

Ett av de roligaste materialen vi erbjuder är bioplast. Genom en bakteriell fermentering av majs, vete eller socker framställs grunden till det som senare blir en 100% miljövänlig plast. Detta är en mycket ny tillverkningsprocess, bara några år gammal, tack vare intensiv forskning om hållbara materialer. Förutom att slutprodukten är helt ekologisk skapar heller inte tillverkningsprocessen några utsläpp. Den koldioxid som bildas är mycket mindre än det som tas om hand av plantan i odlingsfasen vilket gör bioplast till det mest hållbara alternativet sett till hela produktionskedjan. Välj bland våra reklamprodukter i bioplast och låt pennan bli ett samtalsämne i ditt nästa möte med kunden. Vi är också medlemmar i Nordisk Bioplastförening, för vi anser att om man med hedern i behåll propagerar för bioplast så måste man också vara med och försöka driva utvecklingen framåt.

Kork - Naturens egna skydd

Vi har använt kork sedan urminnes tider i olika former. Som anslagstavlor, i fiskeutrustning och båtar, som packning, i värmeskölden på rymdfarkoster och numera som pärmen i anteckningsböcker och materialet för våra pennor. Ungefär hälften av all kork som produceras odlas i Portugal och är en biprodukt i tillverkningen av ek. Det är helt organiskt, helt allergifritt och mycket säkert. Idag används också kork som designelement varvid anteckningsböcker gjorda av kork blir en snygg produkt du kan visa upp. Det är väldigt lätt och snabbt att odla vilket gör det till ett naturlig val när vi hittar nya spännande material till våra produkter.

Stenpapper - Vattentätt papper

En del av Miljöpennans anteckningsblock kan fås i stenpapper, en ny och intressant papperstyp tillverkad helt utan trämassa, blekningsmedel eller vatten. Det är helt biologiskt nedbrytbart, är mycket tåligt mot riv samt det bucklar sig inte. Stenpapper är ett material som är tillverkat av kalksten och sockerbetor. I en del av våra stenpapper är det en blanding, och i en del är det ren kalksten. Det är också mycket slätare än vanligt papper gjort av trämassa vilket ger den en lyxigare yta. Välj stenpapper om du skall imponera på dina kunder eller gäster, och förklara samtidigt vad det är gjort av. En positiv bieffekt är att det krävs mindre bläck att skriva på stenpapper jämfört med traditionellt papper.

Återvunnet papper - Självförklarande miljöprodukt

Papper är ett av det lättaste materialen att återvinna. Idag återvinns 80% av Sveriges pappersförbrukning vilket gör det till det mest återvunna materialet i Sverige. Varje ton papper räddar 14 träd och kan återvinnas upp till 67 gånger innan fibrerna slits ut. Vi tillverkar anteckningsböcker och pennor i hårdpapp som är helt återvunnen. Naturliga produkter utan några blekningsmedel gör materialet självförklarande. Passa på att trycka din logga eller slogan och öka exponeringen när du delar ut dina produkter på event.

Polypropylene och ABS - Förstärkande material i bioplastprodukter

Några av våra produkter är blandade med PP, polypropylene, eller traditionell ABS. Det är material som oftast används som tillägg i gångjärn på lock för burkar eller i mekanismen i pennor. Du finner PP i förpackningar för mat, vattenrör och medicinprodukter, varvid det är en hälsosäker plast att blanda upp med. Vi använder PP eller ABS för att förstärka punkter som ofta slits ut, främst i våra pennor gjorda av vetestrå, och för att garantera att dina reklamprodukter inte går sönder efter några få användningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen